av Koloniträdgårdsföbundet
Ett typiskt Eklundshovshus i härlig 20-talsanda.

Ett typiskt Eklundshovshus i härlig 20-talsanda.

Och här några glada årsmötesdeltagare

Och här några glada årsmötesdeltagare

Vi som kommit till årsmötet den 1 juni och det var de flesta, fick bekanta oss med en fin förening som var värd för dagen. Årsmötet började med att föreningens ordförande Gunlög Ingolf hälsade oss alla välkomna. Mötet avlöpte friktionsfritt under ledning av Helena Westerling som även informerade om vad som försigår till vardags på förbundets kansli. Förutom det så redovisade varje förening hur det gångna året varit och vi fick även info från Förbundsstyrelse och Förbundsråd. Beträffande de val som gjordes för kommande period så var det omval på de flesta posterna och ni kan se sammanställningen under länken Regionstyrelse.

Efter avslutade förhandlingar bjöds det på en välsmakande lunch och sedan gick vi en promenad bland föreningens vackra hus. Området är kulturskyddat och det är mycket noga hur minsta förändring får göras vilket resulterar i att området har ett riksintresse.

Vädret var soligt och fint till en början men sen kom det några droppar, dock inte mer än att vi kunde promenera utan problem. Vi fick höra på ett intressant föredrag av Kerstin och Per-Olof Östhed som hade varit kolonister sedan mycket lång tid tillbaka – i Kerstins fall kom hon dit första gången 1930 när hon bara var sex månader gammal! En fascinerande stund med ett par charmerande sånginslag.